3shape intraoralni skener

Kako bi nadomjestili jedan ili više zubi u stomatologiji smo prilikom izrade protetskih radova poput primjerice proteza morali ručno uzimati otiske zubi i čeljusti uz korištenje otisnih masa. Na otisnim masama je ostajao trag zubi i čeljusti te smo na temelju istog kasnije izrađivali proteze ili druge protetske radove. Takav postupak je često bio neugodan za pacijenta, a i radovi koje smo mogli izrađivati na temelju otisnih masa nisu bili savršeno precizni. 

Što se promijenilo?

Svakodnevno nam nove tehnologije pomažu učiniti život kvalitetnijim i lakšim pa samo tako i u stomatologiji dobili 3shape intraoralni skener kao suvremeno rješenje za 3D skeniranje. Jedan od njegovih pozitivnih aspekata je svakako utjecaj koji ima na cjelokupno stomatološko iskustvo pacijenta. Omogućuje brz, lagan, bezbolan i prije svega precizan 3d prikaz stanja zubi i čeljusti za potrebe izrade protetskih radova bez korištenja masa za otisak. Primjenom ovog uređaja skraćuje se vrijeme uzimanja otisaka, povećava se kvaliteta rada te je komunikacija s laboratorijem brža i jednostavnija. 3D tehnologijom približava se pacijentu koji može na ekranu lakše vidjeti i razumjeti problem, prijedloge rješenja i napredak liječenja. 

Kako funkcionira 3d skener?

Pacijentu se pomoću skenera uzima digitalni otisak zuba i/ili čeljusti te je vrlo bitno naglasiti da je sam proces bezbolan i ugodan za pacijenta te traje samo nekoliko minuta. Nakon toga se dobiva 3D prikaz zubi koji se sprema u digitalnom obliku i odmah je  spreman za analizu. 3shape skener je multifunkcionalan uređaj koji daje 3D slike u boji vrhunske kvalitete i preciznosti, a može obuhvatiti cijelo područje zubi i čeljusti. Novonastala digitalna snimka može se pohraniti ili poslati direktno u zubotehnički laboratorij radi izrade protetskih ili ortodontskih radova. 

Udlage za zube zubar zadar

Intraoralni prikaz skeniranog stanja zubi i čeljusti

Karakteristike 3shape skenera

3shape skener karakterizira tehnologija trenutnog zagrijavanja (instant-heat), a uređaj je spreman za skeniranje nakon nekoliko sekundi. Ovo tehnološko čudo specifično je jer isporučuje više od 3000 2D slika u sekundi, određuje nijansu boje svakog pojedinog zuba i realistično prikazuje odnos između zubi i zubnog mesa. 

3 shape skener koristi se za:

izradu zubnih krunica, mostova i proteza

 • postavljanje privremene protetike
 • implantate
 • ortodontski tretmani
 • endodoncija
 • estetski tretmani: dizajniranje osmijeha, gingivoplastika i ugradnja ljuskica
Prednosti 3shape skenera
 • brzo i jednostavno skeniranje
 • dokumentirana visoka točnost i preciznost
 • HD fotografije u boji s naglašenim detaljima
 • bežično skeniranje 
 • jednostavna zamjena baterije
 • isključivanje pogreške prilikom mjerenja
 • nije potrebno koristiti kontrastni prašak kao kod crno-bijelih skenera
 • kraće vrijeme provedeno u ordinaciji
 • mogućnost kasnije izrade i dorade modela

Kontaktirajte nas s povjerenjem

Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat
Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.ordinacija-bilan.hr


  Stojimo vama na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@ordinacija-bilan.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON: izmjenično ujutro - popodne
  UTO, ČET: 14.00 - 20.30
  SRI: 8.00-14.30
  PET: 8.00-14.30
  SUB: po dogovoru


  Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

  © 2021 Dr. Bilan, centar dentalne medicine
  Nazovite nas
  Kako do nas