Što opravdava cijenu ljuskica za zube?

Ljuskice za zube su tanke navlake za zube koje se postavljaju na prednju stranu prirodnih i zdravih zuba i služe za postizanje estetske promjene osmijeha. Postavljaju se u svrhu ispravljanja nepravilnosti zuba kao što su krivi položaj, tamna boja zubi, saniranje razmaka između zubi ili manjih oštećenja kao što su okrhnuti ili istrošeni zubi. Zubne ljuskice su čest odabir pacijenata koji žele savršen osmijeh, a njihova cijena samo je potvrda njihove kvalitete. Kako bi se razumjela visoka cijena ljuskica, važno je biti upoznat njihovim načinom izrade i učincima koje imaju na zube.

Faktori koji određuju cijenu ljuskica za zube:
Materijal

Ljuskice se razlikuju u materijalu od kojeg se izrađuju, pa tako razlikujemo kompozitne i keramičke ljuskice. Kompozitne ljuskice rade se od materijala za bijele ispune i odličan su izbor za manje korekcije položaja ili boje zubi. Mana im je trajnost jer nakon nekog vremena mogu napuknuti. Trajnije su keramičke ljuskice koje uz minimalno brušenje zubi daju odlične rezultate i ostavljaju dojam prirodnog osmijeha. Keramičke zubne ljuskice napravljene su od posebnog materijala koji neće biti obojen zbog pušenja, kavom ili drugim sastojcima koji mogu ostaviti mrlje. Keramika od koje su ljuskice za zube izrađene oponaša prirodnu boju zuba, a za svakog pacijenta odabire se nijansa keramike koja će odgovarati njegovoj boji zuba.

Staklokeramika ili glinična keramika?

Staklokeramičke ljuskice izrađuju se CAD-CAM tehnologijom u punoj debljini ili se baza izrađuje prešanjem keramike, a proces završava tehnikom slojevanja u zubotehničkom laboratoriju. Ljuskice koje su izrađene od glinične keramike su ručni rad dentalnog tehničara, a njihova estetika prilagođena je svakom pacijentu posebno.

Postupak prije ugradnje

Prije postavljanja ljuskice za zube, potrebno je obaviti pregled kod stomatologa koji će najprije prikupiti sve potrebne podatke za zahvat. Na temelju rendgena zubi utvrđuje se položaj i zdravlje zubi, u kakvom su stanju desni i postoji li potreba za korijenskim kanalima. Ukoliko je potrebno, vrše se dodatni zahvati i liječenje zubi. U sljedećem posjetu, stomatolog će pomoću alata za brušenje napraviti minimalan zahvat brušenja zubi za oko pola milimetara. Nakon dobivanja kalupa, stomatolog će poslati kalup u laboratorij na izradu odgovarajućih ljuskica.

Ugradnja ljuskica

Nakon što su ljuskice izrađene (nakon 5-7 dana), potrebno je obaviti još jedan posjet stomatologu koji će dovršiti zahvat i postaviti ih. Prije ugradnje bitno je temeljito očistiti zube kako bi se spriječila mogućnost da bakterije ostanu zarobljene ispod površine zubnih ljuskica, što bi uzrokovalo propadanje zubi. Potrebno je izbrusiti zube kako bi njihova površina bila gruba, što će pomoći ljuskicama da se zalijepe za zub. U ovoj fazi koristi se tehnika cementiranja kojom se ljuskice lijepe za zub, a koristi se i UV svjetlost koja učvršćuje cement.

Trajno rješenje

Keramičke ljuskice su trajno rješenje jer su čvrste kao i prirodna caklina, štite prednju stijenku zubi, ne troše se, uglavnom ne mijenjaju boju, a mijenjaju se najčešće tijekom starosti kad dolazi do povlačenja zubnog mesa. Bitno je ljuskice tretirati poput prirodnih zubi i voditi računa o oralnoj higijeni, što je preduvjet za njihovu uspješnost i dugotrajnost. Ukoliko je usna šupljina zdrava i pacijent redovito obavlja preglede kod stomatologa, ljuskice za zube mogu potrajati i do dvadesetak godina. U našoj ordinaciji ljuskice za zube možete pronaći po cijeni već od 2500 kuna.

krunice

Kontaktirajte nas s povjerenjem

Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat
Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

    Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.ordinacija-bilan.hr


    Stojimo vama na usluzi



    Kontakt:
    Tel: 023/77 99 39
    E-mail: info@ordinacija-bilan.hr


    Adresa:
    Ul. postrojbi specijalne policije 21,
    2300, Zadar


    Radno vrijeme:
    PON: izmjenično ujutro - popodne
    UTO, ČET: 14.00 - 20.30
    SRI: 8.00-14.30
    PET: 8.00-14.30
    SUB: po dogovoru


    Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

    © 2021 Dr. Bilan, centar dentalne medicine
    Nazovite nas
    Kako do nas