fbpx
A kolika je trajnost ljuskica za zube?

A kolika je trajnost ljuskica za zube?

Često nam se javljaju pacijenti s pitanjem o trajnosti zubnih ljuskica te faktorima o kojima ovisi ista. Trajnost zubnih ljuskica ovisi o nekoliko faktora, a najvažnije vam donosimo u ovom članku.

Higijena

Kao i kod drugih stomatoloških zahvata, često se moramo ponavljati i naglašavati, ali samo zato jer to doista i je, da trajnost zubnih ljuskica ponajprije ovisi o higijeni koju pacijent posvećuje svojoj usnoj šupljini bilo samostalno, bilo od strane stomatologa.

Materijali

Još jedan od važnih faktora je materijal od kojeg su izrađene ljuskice. Za razliku od nekih drugih materijala, keramičke i porculanske ljuskice pružaju veću kvalitetu i dugotrajnost. Primjerice kod kompozitnih ljuskica često dolazi do stvaranja mrlja na površini, teško ih je ispolirati, troše se pa gube prvobitni oblik te konačni efekt nije u skladu s našim i željama pacijenata. Isto tako, ne manje važno je kvaliteta stomatologa koji postavlja ljuskice zajedno sa svim procesima te kvaliteta zubnog tehničara koji ih izrađuje.

Također, važno je naglasiti da su ljuskice vrlo čvrste te se tek starenjem, odnosno povlačenjem zubnog mesa ljuskice počinju mijenjati.

Na kraju, ukoliko dođe do puknuća ljuskice zbog neke fizične traume, naš centar dentalne medicine u Zadru vam može vrlo brzo izraditi i postaviti novu ljuskicu ili ljuskice te vratiti prvobitni izgled i osmijeh.

Kontaktirajte nas s povjerenjem

Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat
Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nasStojimo vama na usluziKontakt:
Tel: 023/77 99 39
E-mail: info@ordinacija-bilan.hr


Adresa:
Matije Gupca 33,
2300, Zadar


Radno vrijeme:
PON, SRI: 8.00-14.30
UTO, ČET: 14.00 - 20.30
PET: izmjenično ujutro - popodne
SUB: po dogovoru


Nazovite nas
Kako do nas