fbpx

Endodoncija ili liječenje zuba

Endodoncija, Centar dentalne medicine dr. Bilan, Zadar

Koliko god brinuli o zdravlju svojih zuba, dogodi se da bolest zahvati i zubnu pulpu i korijenski dio zuba, ono što popularno zovemo „živac”. Nekada je tretman tog stanja bio dugotrajan i neugodan, ali u našem dentalnom centru koristimo najsuvremenije tehnologije koje cijeli postupak čine preciznijim i bržim, a time i ugodnijim za pacijenta.

Grana medicine koja se bavi bolestima zubne pulpe i korijenskog dijela zuba naziva se endodoncija. Zubna pulpa je maleni dio tkiva koji se nalazi u središtu svakog zuba. Kad se upali doista jako boli, a bolovi ne prolaze ni upotrebom analgetika. Nažalost, često je to tek trenutak kad pacijent potraži pomoć stomatologa. Rješenje je ekstirpacija zubne pulpe ili ono što se popularno naziva „vađenje živca”. Nekada je to bio neugodan i dugotrajan tretman, a zbog toga su ga pacijenti i izbjegavali.

Dr. Bilan, centar dentalne medicine koristi najsuvremeniju tehnologiju i primjenjuje visokokvalitetne postupke prilagođene svakom zubu kako bi liječenje bilo uspješno i kako bismo spasili zub. Jer je drugo rješenje vađenje zuba, a to uvijek želimo izbjeći. Pri endodoncijskom liječenju koristimo strojnu obradu korijenskog kanala, rendgensku dijagnostiku, apex-lokator i laser za dezinfekciju prostora zubne pulpe nakon endodontskog zahvata. Dužina liječenja ovisi o težini slučaja, a obično za njega treba jedan do dva posjeta.

Kontaktirajte nasStojimo vama na usluziKontakt:
Tel: 023/77 99 39
E-mail: info@ordinacija-bilan.hr


Adresa:
Matije Gupca 33,
2300, Zadar


Radno vrijeme:
PON, SRI: 8.00-14.30
UTO, ČET: 14.00 - 20.30
PET: izmjenično ujutro - popodne
SUB: po dogovoru


Nazovite nas
Kako do nas