Protetika

Protetika, Centar dentalne medicine dr. Bilan, Zadar

Nedostatak jednog ili više zuba nije samo estetski problem, nego i značajan zdravstveni problem. Zato ćemo učiniti sve kako bismo vaše probleme riješili stručno, koristeći najbolje materijale i uz pomoć najsuvremenije tehnologije.

Protetika je grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba krunicama, mostovima i ljuskicama, kao i potpunim ili djelomičnim protezama. Time se poboljšava funkcija i estetski izgled zuba što pozitivno djeluje i na vaše zdravlje i na cjelokupnu kvalitetu života.

Gubitak zuba narušava naš osmijeh, ali uzrokuje i brojne zdravstvene probleme poput naginjanja susjednih zuba, nepravilnog zagriza, propadanja zubne kosti, problema u govoru i žvakanju te probavnih problema. Kod rezultata protetskih zahvata važno nam je vratiti funkciju zuba, ali jednako nam je važna i estetska dimenzija. Pri tome govorimo o crveno-bijeloj estetici pri čemu su važni i zubi, ali i zubno meso oko njih koje mora biti zdravo i bez upala. Za protetske radove koristimo samo najmodernije materijale: cirkone i litij-disilikat tj. E-max. Sve radove digitalno planiramo, izrađujemo u CAD-CAM mašinama, a izrada traje samo nekoliko dana.

U okviru protetskih usluga ugrađujemo zubne ljuskice, izrađujemo krunice, mostove i potpune ili djelomične proteze.

Ljuskice

Zubne ljuskice su tanke keramičke fasete, izrađuju se individualno po mjeri pacijenta, a postavljaju se kod blažih oštećenja ili korekcije zuba. Ljuskicom se prekriva samo prednji dio zuba, a pri postavljanju se vaš zub minimalno ili čak nimalo brusi. Pri postavljanju ljuskica radimo analizu osmijeha, a zatim s vama izabiremo oblik koji najviše odgovara vašoj osobnosti i fizionomiji.

Više o ljuskicama…

Krunice

Zubne krunice se postavljaju na teško oštećene zube kako bi ih učvrstile i vratile im stari izgled. One su fiksni zubni nadomjesci, a izrađujemo ih samo od najmodernijih materijala. Trajnost krunice najčešće ovisi o trajanju samih zuba jer je su naši materijali izuzetno izdržljivi. Naravno, treba održavati dobru higijenu usne šupljine i redovito kontrolirati  zube kod stomatologa.

Više o krunicama…

Mostovi

Zubni mostovi postavljaju se kad nedostaju dva ili više zuba. Most čine krunice koje se postavljaju na postojeće zube te umjetni zubi koji ispunjavaju prazninu. Umjetne zube, kao i krunice, izrađujemo od izdržljivih modernih materijala koji u potpunosti nalikuju izgledu i boji prirodnih zuba pacijenta. Trajnost mosta ovisi o trajanju zuba na kojima se nalaze krunice. Pri tome je vrlo važno održavati dobru higijenu usne šupljine i kontrolirati zube nekoliko puta godišnje.

Više o zubnim mostovima…

Proteze

Proteze se postavljaju kod većih gubitaka zuba, kad krunice i mostovi nisu dovoljni. Dijelimo ih na potpune proteze koje popunjavaju cijelu čeljust i djelomične proteze koje popunjavaju dijelove čeljusti. Djelomične proteze izrađuju se u slučajevima kad se ne može ugraditi most. Vrlo je bitno da su proteze pacijentu ugodne, zato pri njihovoj izradi koristimo individualan pristup te najbolje materijale.

Više o protezama…

Izgled ordinacije, Centar dentalne medicine dr. Bilan, ZadarModerno opremljena ordinacija, Centar dentalne medicine dr. Bilan, Zadar

Kontaktirajte nas s povjerenjem

Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat
Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.ordinacija-bilan.hr


  Stojimo vama na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@ordinacija-bilan.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON: izmjenično ujutro - popodne
  UTO, ČET: 14.00 - 20.30
  SRI: 8.00-14.30
  PET: 8.00-14.30
  SUB: po dogovoru


  Odjaviti se možete u svakome trenutku. Pročitajte više o načinu na koji se koriste Vaši podaci na poveznici.

  © 2021 Dr. Bilan, centar dentalne medicine
  Nazovite nas
  Kako do nas