All on 4™ Protokol

all on 4 fiksna proteza na 4 implantata zadar

U slučajevima kad vam nedostaju svi zubi u čeljusti, najbolje rješenje je All on 4™ protokol. U samo 24 sata dobijete nove zube, a oporavak nakon zahvata je kraći i jednostavniji. I najvažnije, kvaliteta života vam je značajno poboljšana.

Ovaj zahvat koristi se za nadoknadu 2 ili više zubi ugradnjom većeg broja implantata, a idealno je rješenje jer onemogućuje pomicanje susjednih zubi, omogućuje estetiku i funkcionalnost zubi te nije potrebno prethodno brusiti susjedne zdrave zube. Čest oblik zahvata je nadoknada zubi stražnje regije gdje nedostaju 3 ili 4 kutnjaka, pa se tim zahvatom može zamijeniti parcijalna mobilna proteza koja ne zadovoljava i ne daje osjećaj stabilnosti.

U slučajevima kad nije moguća ugradnja implantata standardnim metodama (zbog mogućih dodatnih operacija ili dodavanja umjetne kosti) mi primjenjujemo metodu All on 4™. Pri tom, sa samo 4 implantata nadomještamo sve zube u jednoj čeljusti. U tom slučaju pacijent u jednom danu može dobiti nove, privremene zube.

All-on-four implantološko je rješenje u kojem dolazi do ugradnje četiri implantata u čeljust i izrade fiksnog zubnog mosta u roku od 24 sata. Metoda se pokazala revolucionarnom u implantologiji zbog smanjenog broja korištenih implantata, brzine izrade i manjih financijskih troškova za pacijenta.

Ova metoda koristi se kod bezubih pacijenata koji ne mogu nositi totalni protezu zbog razloga kao što su nagon na povraćanje ili pomicanje proteze. Kandidati su također oni pacijenti kod kojih nije moguće sanirati preostale zube, stoga se oni vade neposredno prije postavljanja implantata, što je još jedna prednost metode jer se ti postupci obavljaju unutar istog tretmana.

Koje su prednosti ove metode?

Oporavak od ovog zahvata je kraći i jednostavniji, održavanje higijene je jednostavno, a i jednostavno se popravljaju. Također, cjenovno su povoljniji od klasičnih nadomjestaka na implantatima cijele čeljusti, a i ugodniji su za nošenje. Zahvat je jednostavniji jer ne treba raditi dodatne operacije podizanja dna sinusa ili dodavanja umjetne kosti. I ono što posebno želimo naglasiti je da All on 4™ značajno poboljšava kvalitetu života u odnosu na klasične zubne proteze. Zahvaljujući tome, promijenit će vam se cijeli život: način na koji se družite, jedete, komunicirate i volite.

Postupak ugradnje?

 • Prije ugradnje implantata

Prilikom prvog pregleda, ukoliko vam se predlaže (ukoliko ste kandidat) za All on 4, ukoliko ne posjeduje potrebno je napraviti ortopan snimku, nakon toga CBCT snimku, te prilikom planiranja zahvata moraju se odrediti dimenzije implantata. U slijedećoj posjeti ili u nekoliko slijedećih posjeta, ovisno od slučaja do slučaja uzimaju se otisci i fotografije kako bi se što bolje rekonstruirao budućih položaj zubi.

 • Dan ugradnje implantata

Operativni zahvat traje oko 2 sata, a postupak se vrši sa lokalnom anestezijom. Nakon ugradnje (postavljanja), isti dan se uzima otisak postavljenih implantata i napravi još jedna ili više proba budućih zubi, te se isti dan ili sutradan postavlja privremeni most (tzv.prototip) koji se fiksira na postavljene implantate. Nakon zahvata se pripisuju antibiotici koji se uzimaju koji sat prije zahvata i još 7 dana nakon zahvata. Gotovo odmah nakon tog možete gristi i jesti sa svojim novim zubima. Oteklina traje oko 3 dana i nije velika. Nakon 4-6 mjeseci izrađuje se i postavlja trajni most.

Da li sam ja kandidat za All on 4?

 • imam totalne proteze koje su nestabilne
 • imam nekoliko preostalih vlastitih zuba koji su u lošem stanju
 • većina preostalih zubi mi se klimaju
 • želim imati fiksne zube, a ne proteze

Ako želite saznati da li ste kandidat kontaktirajte nas.

Zubna proteza koja se postavlja na 4 implantata kod totalne bezubosti

Postavljena proteza na 4 implantata

All on 4 koncept koji primjenjujemo u našem Centru Dentalne Medicine

Naši radovi

svi novi zubi u čeljusti all on 4

Kod pacijentice je nakon vađenja svih zuba u gornjoj čeljusti napravljen All on 4 zahvat, izrađen most BioHPP + kompozit kojim smo vratili funkciju i poboljšali osmijeh.

postavljanje all on 4

Stari most od metal keramike sa vidljivim metalnim rubovima i nedovoljne estetike zamijenjen je mostom iz IPS Emax bezmetalne keramike a na mjestu nedostajućih gornjih prvih pretkutnjaka ugrađeni su implantati na kojima su izrađene cirkonske krunice.

Kontaktirajte nas s povjerenjem

Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat
Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.ordinacija-bilan.hr


  Stojimo vama na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@ordinacija-bilan.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON: izmjenično ujutro - popodne
  UTO, ČET: 14.00 - 20.30
  SRI: 8.00-14.30
  PET: 8.00-14.30
  SUB: po dogovoru


  Copyright © 2020 Ordinacija-Bilan.com | Web design & Development by: Endem
  Nazovite nas
  Kako do nas