Zubni implantati

zubni implantati zadar

Nedostatak zuba svakako je estetski problem, ali još više i zdravstveni. Zato zube treba nadomjestiti, a najbolja metoda je ugradnja zubnih implantata. Ovo nije nova metoda, ona se razvija već 40 godina, a mi u njoj imamo bogato iskustvo. Pomoći ćemo vam vratiti najljepši osmijeh.

Implantat je najbolja zamjena za izgubljeni zub. Radi se o titanijskom vijku koji se ugrađuje u kost čeljusti, a postupak je siguran i bezbolan te se provodi u lokalnoj anesteziji. Titanij je materijal koji je najkompatibilniji s kosti, koja onda sraste oko njega. Na titanijsko sidrište u kosti postavlja se protetska nadogradnja, također od titanija, a na nju zubni nadomjestak. Zubni nadomjestak radi se od modernih materijala: cirkona i litij-disilikata tj. E-maxa, koji su najbliži boji i izgledu zuba i cakline. U svom centru dentalne medicine koristimo zubne implantate premium brenda Nobel Biocare, pionira u implantološkoj terapiji, kao i renomiranog njemačkog proizvođača K3pro.

nobel_biocare_implantati

*Prikaz zubnih implantata Nobel Biocare

Prednosti ugradnje implantata?

Definitivno, prva najveća prednost ugradnje zubnih implantata je vezana uz dugotrajnost takvog rješenja. Druga je vezana uz nenanošenje štete okolnim zubima, odnosni implantat se ne mora vezivati na okolne zube, već stoji samostalno i tako ne dolazi do oštećivanja (brušenja) okolnih zubi.

Kako se postavljaju zubni implantati?

Na početku se radi trodimenzionalna snimka čeljusti i pomoću posebnog računalnog programa planira se pozicija i dužina implantata. Ukoliko pacijent nema dovoljno kosti ili se ona povukla zbog odgađanja postave implantata (implantacije) potrebno je istu nadograditi (koštana augmentacija). Koštana augmentacija, odnosno povećanje volumena kosti je iznimno bitan proces jer omogućava implantatu čvrstinu i mogućnost podnošenja žvačnih sila kako ne bi došlo do pucanja implantata, abutmenta ili protetike na implantatima. Implantati se ugrađuju minimalno invazivnim kirurškim zahvatom, a zahvat po implantatu traje oko 20 min. Postupak se odvija pod lokalnom anestezijom i bezbolan je  tijekom i nakon postupka. Nakon ugradnje implantata pacijentima se preporučuje postavljanje provizorija (privremenih zubi koji se vežu na okolne zube) kako zbog estetskih razloga, tako i zbog oblikovanja papila te okolnih mekih tkiva. Nakon što dr. Bilan procijeni da je prošlo dovoljno vremena koje je potrebno za oseointegraciju (srastanje implanata s kosti) na implantat se postavlja (šarafi) abutment  (protetska nadogradnja), a na njega krunica. U slučaju potrebe, na zubne implantate se mogu postaviti i zubni mostovi kako bi se nadoknadio veći nedostatak zuba.

impl_992

Postavljanje zubnih implantata u kost

implantati_zadar

Postavljen zubni imaplantat

Koliko traju postavljeni implantati?

Implantati u ustima traju dugo, mogli bismo reći i doživotno. Međutim, postoji nekoliko bitnih preduvjeta kako bi ugrađeni implantati trajali doista dugo ili doživotno, a to su:

 • Marka implantata koji se ugrađuje – u moru rješenja koje tržište nudi pacijentima se često ugrađuju i neprovjereni implantati različitih proizvođača čija legura nije dovoljno čvrsta ili adekvatna te kasnije mogu uzrokovati probleme (upale itd.). Zato primjerice u našoj poliklinici posežemo za jednima od najboljih implantata: Nobel Biocare
 • Oseointegracija – između ugradnje implantata i postavljanja abutmenta te krunice mora proći određeno vrijeme (najčešće 3 mjeseca ili više) kako bi implantat oseointegrirao, odnosno vezao se uz kost. Naravno, u tom vremenu se može postaviti imedijatna opskrba ili imedijatno opterećenje kao privremeno rješenje, kako bi pacijent imao osmijeh i zube. Međutim, na tržištu se događa da taj proces ne dođe u zrelu fazu i već se postavlja trajna nadogradnja te tako prilikom žvakanja može dolaziti do micanja implantata. Također, u posljednje vrijeme se sve više naglašava utjecaj vitamina D kao važnog faktora za oseointegraciju zubnih implantata.
 • Kvaliteta ugradnje – izrazito je važno tko vam ugrađuje implantat i na koji način! Zato u našoj poliklinici ovom procesu posvećujemo puno pažnje kako bi pacijent i mi bili zadovoljni konačnim rezultatom.
doživotna garancija na postavljene implantate

**Tvrtka Nobel Biocare vam osigurava
doživotnu garanciju na svoje materijale

implantološka izvrsnost u stomatologiji

**Kontinuiranom edukacijom i primjenom najnovijih standarda stekli smo implantološku izvrsnost

preporučena smo klinika za ugradnju implantata u zadru

*Tvrtka Nobel Biocare, jedna od najboljih svjetskih proizvođača zubnih implantata nam je dodijelila veliko priznanje kao kliniku koju preporučuje za sigurnu i kvalitetnu ugradnju implantata.

Naravno, važno je da pacijent održava dobru higijenu usne šupljine i dolazi na redovite kontrole kod stomatologa. I na kraju, ugradnja implantata je jedna od najsigurnijih i najtrajnijih stomatoloških terapija, a postotak uspješnosti je čak 95-100 %.

Cjenik stomatoloških usluga nalazi se ovdje – Zubni implantati cijena

Naši radovi

ugrađeni zubni implantat

Stari most od metal keramike sa vidljivim metalnim rubovima i nedovoljne estetike zamijenjen je mostom iz IPS Emax bezmetalne keramike a na mjestu nedostajućih gornjih prvih pretkutnjaka ugrađeni su implantati na kojima su izrađene cirkonske krunice.

postavljeni zubni implantati gornja čeljust

U gornjoj čeljusti nedostajući zubi nadoknađeni su mostom izrađenim od cirkon keramike na desnoj strani, zajedno sa prednja četiri sjekutića , dok su na lijevoj strani gornje čeljusti ugrađeni zubni implantati, te je izrađen cirkonski most na implantatima.

Zubni most, izgled prije i poslije, Centar dentalne medicine dr. Bilan, Zadar

Potpuna oralna rehabilitacija IPS Emax bezmetalnim krunicama u gornjoj čeljusti od desnog do lijevog drugog pretkutnjaka.Gornji desni kutnjak i donji lijevi pretkutnjak opskrbljeni su potpunim cirkonskim krunama.Ugrađeni su implantati umjesto nedostajućih zuba gore lijevo na mjestu pretkutnjaka,dolje lijevo i dolje desno i na njima su postavljene krune iz IPS Emax bezmetalne keramike (gornji lijevi prvi pretkutnjak), potpuno cirkonske krunice ( dolje lijevo prvi pretkutnjak i kutnjak) i cirkonski most dolje desno.Donji prednji zubi su izbijeljeni u ordinaciju da se postigne sklad sa novom bojom ostalih zubi.

Stare i neestetske metal-keramičke krune i most na gornjim prednjim zubima zamjenjeni su krunama i mostom izrđenim iz IPS Emax bezmetalne keramike, a dva gornja lijeva pretkutnjaka zbog velikih ispuna opskrbljena su potpunim cirkonskim krunicama.

Kontaktirajte nas s povjerenjem

Rezervirajte svoj termin za konzultacije ili zahvat
Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas

  Korištenjem ovog obrasca pristajete na uvjete korištenja internet stranice te potvrđujete da ste upoznati s zaštitom podataka www.ordinacija-bilan.hr


  Stojimo vama na usluzi  Kontakt:
  Tel: 023/77 99 39
  E-mail: info@ordinacija-bilan.hr


  Adresa:
  Ul. postrojbi specijalne policije 21,
  2300, Zadar


  Radno vrijeme:
  PON: izmjenično ujutro - popodne
  UTO, ČET: 14.00 - 20.30
  SRI: 8.00-14.30
  PET: 8.00-14.30
  SUB: po dogovoru


  Copyright © 2020 Ordinacija-Bilan.com | Web design & Development by: Endem
  Nazovite nas
  Kako do nas